Brabrand tabte 0-1 til Nykøbing

Brabrand tabte hjemmekampen 0-1 til Nykøbing FC, der sejrede på en 1. halvleg, der var langt fra vanligt niveau fra hjemmeholdet.

Brabrand tog i mod Lolland-Falster klubben Nykøbing FC i lørdags, der havde flere profilerede spillere med i startopstillingen. Brabrand havde Søren Bojsen og Orhun Øztürk tilbage i start-11, medens at kaptajn Jesper Brinck måtte sidde over med karantæne. Tilmed var der comeback til Marc Højland Jepsen i buret efter 19 måneders skadespause.

Der skulle ikke gå langt tid før Marc blev testet i målet. Nykøbings giftige angriber Mikkel Dahl fik frit skud i feltet. Sparket blev reddet fint, men returen sendte Dahl køligt i rosen. Dermed 0-1 efter 90 sekunder, og det var ikke lige den start, som Brabrand havde håbet på.

Brabrand virkede i kampens indledning lidt overrumplede, og der var mangler i opspillet. Nykøbings pres stressede de blå, hvorfor der opstod et par omstillinger til udeholdet, der virkede til at have nydt godt af den lange bustur. Det var i hvert fald Nykøbing Falster klubben, der sad på begivenhederne og de store chancer.

Lasse Post Tellefsen stod for Brabrands første chance, idet han forsøgte sig lige på Thomas Seidelin. Senere i halvlegen blev Rasmus Ingeman væltet, hvilket gav et frispark udenfor feltet. Det duftede dog af straffespark, da det menes, at forseelsen foregik inde i Nykøbingfeltet. Frisparket sparkede Nichlas Ørbæk Knudsen i muren, og derfor blev det ved 0-1 i pausen.

Der blev talt om tingene i omklædningsrummet i pausen. Udtrykket i 2. halvleg skulle være et helt andet. Indstillingen og samhørigheden skulle skinne igennem. Mange ting skulle forbedres.

Lad det være sagt med det samme. Udtrykket blev et andet. Brabrand satte sig tungt på tingene. Mads Rosenberg og Christoffer Østergaard fik styr på Mikkel Dahl, og Rasmus Ingeman og Gökhan Tokay dikterede midtbanen. Nykøbings esser Lars Pleidrup og Anders Due blev presset dybt ned på egen banehalvdel, hvilket gav Brabrand et stort overtag.

Nichlas Knudsen og Kenan Hajdarevic beskæftigede Nykøbings forsvar, men den sidste skarphed manglede. Afleveringen der skulle splitte forsvaret udeblev, og derfor skulle målet komme på dødbolde. Og efter sådan en var Brabrand tæt på, da bolden tog overlæggeren, hvorefter Søren Bojsen var over riposten.

Nykøbing havde også deres modangreb, men det blev aldrig for alvor farligt. Dermed sluttede kampen 0-1.

Holdene havde en halvleg, og det var Nykøbing, der trak sig bedst ud af kampen. Nederlaget betyder, at Brabrand ikke har vundet endnu i foråret. Det kan der laves om på i næste weekend, hvor der står Fremad Amager på menuen.

Udtrykket skal være der igennem 90. minutter, så skal sejren nok komme!