Brabrand høstede sejren i Nykøbing

Lad os sige det med det samme, der var dramatik til sidste fløjt

Brabranddrengene og trænerteamet tog lørdag den lange tur ned over Farøbroen. Målet var Nykøbing FC, der holder til i Nykøbing Falster. En af rækkens sværeste udebaner, og målsætningen var klar. For at holde trit med de andre tophold, skulle der en sejr til.

Sidst vi mødte Nykøbing startede de som lyn og torden, og kom foran efter blot 3 minutter, og den scoring holdt hele vejen igennem til en 1-0 sejr til dem, og da Nykøbing igen kom foran ualmindelig tidligt på en dum forsvarsfejl fra Brabrand, ja, så kunne man godt frygte at historien skulle gentage sig. Endnu engang lagde Nykøbing meget hårdt fra land, men denne gang var det tydeligt at des højere Brabrand kom på banen, des større problemer gav det værterne. Brabrand kom mere og mere ind i kampen, dog uden at skabe de helt store chancer. Efter en halv time fik Brabrand hjørnespark, en disciplin Brabrand har været meget stærke i, i denne forårssæson. Hjørnesparket blev i første omgang afværget, men da det blev smidt ind i boksen anden gang, fandt Kenan Hajderevic ved bagerste stolpe et hul, og han pandede fortjent Brabrand på 1-1.

Herefter bølgede det lidt frem og tilbage. Meget med Brabrand på bolden, da Nykøbing stort set blev farlige hver gang Brabrand forsøgte at stille sig lavt, så man måtte benytte andre metoder for at holde dem fra fadet, end dem vi ellers normalt er så gode til. Med seks minutter tilbage af første halvleg kom Nykøbing igennem på en af deres omstillinger, og i en forholdsvis dum position blev der begået et tyndt straffespark, Det kunne helt sikkert diskuteres, men dømt var det, og her svigtede Nykøbings Mathias Olsen ikke, og dermed var stillingen 2-1 til NFC ved halvleg.

2. halvleg startede med Brabrand på bolden. Brabrand skulle tilbage i kampen, og det kom man ret hurtigt, da bolden efter en masse klumpspil havnede for fødderne af Lasse Post Tellefsen, der tromlede den flot ind over målstregen, og på den måde kom Brabrand hurtigt på 2-2, og der var nu lagt op til en gyserafslutning. I den næste periode var der lidt stillingskrig, og det var som om ingen af holdende rigtig turde gå efter det. Og langt hen af vejen lugtede det af endnu et uafgjort resultat. Men hen mod slutningen satsede træner Tom Søjberg hele butikken, da han tog det defensive omdrejningspunkt Lasse Post ud, og satte Lukas Enevoldsen på banen. Lukas kom ind som angriber, og dermed blev Nicklas Tunna Knudsen sat tilbage på midtbanen. Lukas har været skadet i stort set hele forårssæsonnen, men kunne nu igen bringes i spil. Der blev nu skabt lidt panik hos NFC forsvaret, og der skulle ikke gå længe inden Lukas kom i fokus, en flot tværaflevering af Jesper Brinck, ind til en fuldstændig blank Lukas Enevoldsen, der desværre sparkede forbi bolden, og dermed brændte.

I overtiden fik Brabrand tildelt et straffespark, i første omgang vidste de fleste ikke rigtig hvad der var hændt, men det skulle vise sig, at den var god nok. NFC målmanden havde bolden i hænderne efter et Brabrand forsøg, og da spillerne var på vej ud af feltet skubbede en NFC spiller Lukas Enevoldsen så hårdt i ryggen, at han tog dommeren med i faldet. Kenan Hajderevic skulle sparke, og der var ingen slinger i valsen. 3-2 til Brabrand, og drengene leverede dermed et rigtig flot resultat.