Brabrand har håneretten

Brabrand tog alle 3 point i fredagens lokalopgør mod Aarhus Fremad fra Aarhus N. Brabrand vandt en forløsende 3-0 sejr på Riisvangen.

På trods af regnen og det mindre gode vejr i fredags mødte 667 kampklædte tilskuere op til lokalopgør på det nostalgiske Riisvangen Stadion. Tilskuerne kunne i 1. halvleg overvære et Brabrand hold, der havde styr på tingene. Brabrand tog dirigentstokken og Brabrandteten kastede også få halve chancer af sig. Alligevel bed Aarhus Fremad også fra sig, og efter små 20. minutter kunne Michael Sten have bragt værterne foran, men Rosenørn afværgede.

Brabrand havde svært ved at bryde Fremad-forsvaret helt op, hvorfor det ofte blev lige ved og næsten. Så er det godt, at Brabrand fik hul på bylden efter et hjørnespark. Brabrand tilkæmpede sig en 6-7 hjørnespark og i dommerens tillægstid formåede Kenan Hajdarevic at dirigere et hjørnespark for fødderne af Daniel Boye Handlos Lundholm, som blot skulle potte bolden i netmaskerne. Dermed fik Brabrand alligevel valuta for det hårde slid i 1. halvleg. Kort efter målet blev der fløjtet til pølse.

1. halvleg bar præg af mange nærkampe, som altid, fristes man til at sige. I 1. halvleg havde Fremad-angriberen Khaled Paikar raget en ost til sig i en duel med Mads Rosenberg. I det 48. minut fik selvsamme Khaled Paikar sin anden advarsel og dermed marchordre efter at et mislykket saksespark endte med at kaptajn Brinck i et sandt blodbad måtte lappes sammen efter at være blevet ramt på næsen.

Med en 1-0 føring og en mand i overtal skulle man tro, at Brabrand ville gå efter at lukke kampen, men det røde kort gav ekstra Fremad energi, og efter 55. minutter tog Daniel Lundholm med hænder i eget felt, men til stor undren forblev dommerens fløjte tavs. Få minutter senere havde den tidl. Brabrandspiller Malte Færge et frispark, der tog tværribben. Det brændte på i Brabrandfeltet de første 20. minutter af 2. halvleg indtil at Brabrands selvfedhed lagde sig, og efter ca. 70. minutter straffede Brabrand Fremaddrengene i en kontra. Arfan Habibi serverede kuglen for en fri Nichlas "Tunna", der fra en spidsvinkel gjorde det flot til 2-0.

Herfra var det cruise control og Fremad energien lagde sig. Brabrand lukkede og slukkede med en scoring til 3-0 efter endnu et hjørnespark. Denne gang en af de lækre varianter, der endte med en Mads "Messi" Rosenberg scoring. Dermed er Brabrand oppe på 7 scoringer efter standarder, hvilket fortæller noget om den fysiske styrke på holdet.

Næste opgave er i aften kl. 17.30 på hjemmebane mod FC Fredericia i pokalens 2. runde.