Brabrand savede Jammerbugt over

Brabrand kunne konsolidere 1. pladsen ved at tage de 3 point med hjem fra Pandrup, hvor der stod Jammerbugt FC på menuen. Det hele endte med en suveræn 3-0 sejr til Brabrand.

Brabrand kunne lægge yderligere pres på Thisted FC i forbindelse med 1. pladsen i rækken ved at vinde kampen mod Jammerbugt FC. Tilsvarende skulle Jammerbugt FC vinde for at holde liv i drømmen om top 4. Den drøm blev slukket grundigt.

Kampen var præget af en kraftig vind, der stod på langs af banen. Brabrand vandt lodtrækningen, hvilket betød, at der var modvind i 1. halvleg for i 2. halvleg at kunne lægge tryk på Jammerbugt FC's defensiv.

Kampbilledet var tydeligt fra start. Brabrand var mest i boldbesiddelse. Det var dog til tider svært at flytte bolden op på den sidste tredjedel af banen, da vinden var en magtfaktor. En misforståelse i Brabrands defensiv kastede en chance af sig til Jammerbugt. Hjemmeholdets Michael Nielsen forsømte muligheden, da han sparkede snært forbi mål. Jammerbugts største chance i kampen.

Herefter stod der Brabrand på alt, der havde med chancer at gøre. Et giftigt indlæg fra Tunna ramte en Jammerbugt mand, og kun en mirakelredning af Daniel Hovart holdte bolden ude af kassen. Kort efter testede Kenan træværket efter et hovedstød.

Et par minutter før teen kom forløsningen så. En gave fra Jammerbugts Emil Haucke sendte Morten Gerster Peipinen i dybden. En flot afslutning af Gerster, som var det et finesseskud i FIFA, sendte han Brabrand i front. 0-1. Stillingen holdte til pause.

Efter pausen satte Brabrand i 6. gear. Tunna testede keeperen, Kenan havde flere afslutninger, Rasmus Ingeman testede stolpen og endnu en god redning fra Hovart holdte Brabrand fra at score på en Rasmus Ingeman afslutning.

Og da hjemmeholdets Mads Larsen blev præsenteret for sit 2. gule kort blev der endnu mere plads til Brabrand. Rasmus Ingeman sendte et aftalt hjørnespark indover, hvor vinden skulle bruges. Vinden drej bolden direkte i kassen, til stor jubel for alle Brabrand spillerne og trænerne.

Endnu et hjørnespark lukkede og slukkede. Morten Gerster Peipinen var endnu engang på spil. Med 2 kasser blev han dagens mand i skysovs.

Kampen ender 3-0 til Brabrand, men det var et par mål for lidt. Kampen var vigtig, idet et par mindre gode præstationer mod VSK Aarhus og Vejgaard skulle byttes ud med den gode præstation. Præstationen var god, og dermed fik Brabrand en god general prøve op til de 2 altafgørende kampe mod Aarhus Fremad og Thisted FC.