Presse     Facebook     Søg

Brabrand drillede storfavoritter

Thisted FC tog imod Brabrand som kæmpefavoritter. Dog skulle der gå 83. minutter inden udligningen kom. Dermed fik Brabrand noget overraskende point med fra Thisted.

Sparekassen Thy Arena en rå kold og våd novemberdag. Det lyder immervæk ikke særlig tiltrækkende. Et frygtet sted helt ude på Lars Tynd....s Mark. Den megen regn havde også ramt Nordvestjylland. Banen var fugtig, og de seneste indbyrdes opgør i Thisted er endt med Thisted sejre. Så Brabrand forventede en meget svær kamp mod puljens kæmpefavoritter.

Brabrand drengene var tændte, og der blev gået til stålet i indledningen. Grove tacklinger, verbale tæsk og hårde nærkampe. Der var massere af saft og kraft. Thisted var i teten i kampens indledning, hvor de tre topprofiler Sead Gavranovic, Sonny Jakobsen og Mikkel Agger alle blev iscenesat. Det udmøntede sig ikke i regulære målchancer, men boldprocenten var Thisteds. Efter et kvarters spil fik Brabrand stabiliseret organisationen og var i resten af halvlegen i fuldstændig kontrol. Brabrand fik tæmmet storfavoritternes startpres.

Brabrand fik bid og bød nu Thisted op til dans. Flere havde taget de lange knopper på og der blev givet og taget. Morten Gerster Peipinen fik prikket bolden lovligt, men fik fuldstændig fejlagtigt et gult kort. Glen Rask måtte desværre forlade banen umiddelbart efter. Episoden fik tændt ekstra op under kedlerne. Små kontroverser, der beviste, at det var en vigtig kamp, der var i gang. To gule kort blev stanget ud. En til hver lejr.

Brabrand fik tilkæmpet sig flere standardsituationer, og her var Thisted bange. Det var udelukkende Mads Lauritsen, der kunne byde Brabrands store folk op til dans i hovedspillet.

Efter et indlæg fik Kenan Hajdarevic en arm i ansigtet. Korrekt takserede dommeren dette til et straffespark. Kenan eksekverede usvigelig sikkert. Herfra havde Brabrand overtaget resten af halvlegen. Nu vil det blive svært for Thisted at indløse favoritværdigheden.

Anden halvleg startede fint. Thisted FC på bolden og Brabrand i total kontrol. Tiden skred, og idet Thisted FC's kaptajn Allan Høvenhoff råbte "de er ved at knække" kan man se, at Brabrand igen er modstanderen fysisk overlegne. Et tema der har været gennemgående i samtlige kampe i efteråret! Der blev løbet og løbet, og flere kontraangreb blev sat ind, fordi Thisted blev trætte. Det blev formøblet hver gang, desværre. Det skal siges, at Thisted havde bolden meget og i perioder fik trykket Brabrand ned. Dog kom der ingen muligheder ud af boldovertaget.

I 83. minut fik Thisted efter et frispark straffespark. Et straffespark dømt for hands. Den virkede godt nok tvivlsomt, men intet brok, selvom det var dobbelt så billigt, som det Thisted i 1. halvleg mener var en gave, da Kenan fik et blåt øje af Jeppe Svenningsen får en arm i ansigtet. Hm. Øv øv. Godt sparket af Sonny Jakobsen. Nu lugtede forhåndsfavoritterne blod.

Men endnu engang viste Brabrand moral, da 1-1 scoringen faldt. Et tilkæmpet frispark gav Søren Bojsen et frit hovedstød forbi stangen. i 87. minut fyrede Rasmus Ingeman kanonen af, men en mirakelredning af Mendoza. Riposten røg på fødderne af Kenan, der på frit mål ramte overlæggeren. Øv. Her skulle vi have haft de 3 point.

I overtiden havde Thisted et skud af Asger Bust, men Rosenørn reddede nemt. Andet skud på mål i kampen af Thisted.

1-1 i en dramatisk kamp, hvor der i anden halvleg og indtraf to hovedskader. En til hvert hold. Der var krig fra første fløjt i et opgør, hvor de store hjemmebanefavoritter havde bolden mest, men Brabrand var i defensiv kontrol. Der var kun enkelte chancer, hvor Brabrand havde den største. Det uafgjorte resultat betyder, at Brabrand fører oprykningsspillet med 14 point inden første kamp i marts, mens oprykningsfavoritterne Thisted FC er lige i hælene med 13 point.

Hvad flottest er, at Brabrand er gået igennem efterårssæsonen uden nederlag, hvilket er en flot præstation. Men vi er i ydmyge på Engdalsvej. Der er mange hold i oprykningsspillet, der er bedre end os.

Spillerne går nu på ferie, der er dog lidt træning tilbage, men der er ikke kamp før efter nytår igen.