Brabrand og FC Sydvest delte i porten

Brabrand tog lørdag eftermiddag imod sønderjyderne fra Tønder – FC Sydvest. Solen stod højt på himlen, det var varmt, og der var ingen blæst, så det var lige vejr til, at tage på Brabrand stadion for, at se fodbold.

FC Sydvest havde inden dagens opgør samlet samme antal point sammen som Brabrand, i forårets 4 første kampe. Det var sket ved, at besejre Svendborg og Skovbakken, og et uafgjort resultat mod Odder, så det var bestemt et formstærkt hold man skulle møde. Brabrand kom med en storsejr nede fra Varde i baglommen, og havde ikke lidt nederlag siden forårets første kamp mod Næstved, så det var uden tvivl to mandskaber med selvtilliden i orden, der troppede op denne lørdag eftermiddag.

Brabrand mandskabet var til dagens kamp uden 2 profiler i forhold til sidste kamp. Topscorer Anders Holvad og anfører Jonas Jacobsen, var i Varde blevet ramt af karantæne, og var derfor ikke til at finde på banen. Det havde givet plads til Orhun Öztürk og Jesper Brinck i dagens startopstilling.

Kampens begyndelse var ret hektisk, og det stod hurtigt klart, at de fleste spillere på banen var lidt ramt af varmen, men Brabrand lykkedes udmærket med deres høje pres i starten kampen, og kom i et par farlige omstillinger. Derimod smed man mange dumme bolde væk, og Sydvest havde derfor bolden mest, hvilket betød, at Brabrand kom til, at løbe en masse unødvendige meter. Der faldt en meget stor chance til hvert mandskab, først til Varde, hvor en spiller skød lidt udefra, men Victor Krøyer diskede op med en flot redning. Derefter til Brabrand, hvor Orhun Öztürk efter en flot dribletur, lavede en smuk tværaflevering til Lukas Enevoldsen, der var alene med Varde målmanden, men denne kom flot ud af målet, og fik afværget. Ellers endte første halvleg ud i meget rodet spil, men ikke de helt åbne scoringsmuligheder.

Anden halvleg åbnede som lyn og torden, og der skulle ikke gå mere end 2 minutter før Lukas Enevoldsen bragte hjemmeholdet foran. Endnu engang viste Orhun Öztürk sine gode dribleevner idet han ved baglinjen flot satte to mand og smed en hård flad aflevering ind i feltet, hvor Lukas Enevoldsen blot skulle sætte venstrefoden på, og så var stillingen 1-0. Den skulle desværre ikke vise sig at vare ved, for blot 5 minutter senere kom en Sydvest spiller igennem i venstresiden, og smed en tværbold ind, der nemt blev lagt i mål. Et meget identisk mål med det Brabrand få minutter forinden havde scoret.

Endnu engang bølgede spillet frem og tilbage, men des længere halvlegen skred frem var det tydeligt at det var sønderjyderne, der havde kræfterne til, at sætte en slutspurt ind efter alle 3 point. De kom da også tæt på, da deres højrekant, fra små 15 meter hamrer bolden på indersiden af stolpen, men til stor lettelse for Brabrand spillerne endte bolden ikke i nettet.

Til allersidst gav Træner Tom Søjberg, debut til vores unge u19 talent Morten, der på flotteste maner fik flotte klapsalver fra dagens store publikum, da han løb på banen. Han nåede at skaffe et frispark på midten af banen. Brabrand kastede alle mand frem, og bolden dumpede ned foran Mads Rosenberg, der på meget kort afstand rammede målmanden, riposten endte hos Morten Lanng, der desværre headede forbi på kort afstand. Lige efter denne episode fløjtede dommeren kampen af – 1-1.

Alt taget i betragtning et meget fair resultat af dagens kamp, dog var der en smule skuffelse at spore hos spillerne, da man bestemt havde mulighederne for, at vinde kampen.