Brabrand IF – Varde IF 0-1: Trist indsats mod oprykkerne

Lørdag gæstede Varde, Brabrand i en kamp, der skulle gå hen og blive særdeles tæt, og hvor vinderen først blev fundet sent i kampen.

Efter 2 kampe med uafgjorte resultater, var man i Brabrand lejren inden kampen enige om, at i dag skulle der 3 point på kontoen. Kampen var mod oprykkerne fra Varde IF, og man måtte derfor anse Brabrand som favoritter til dette opgør. Da kampen fløjtes i gang er det Brabrand, der er klart mest på bolden, og det var tydeligt at Varde gerne ville stå lavt, og løbe hurtige omstillinger når de erobrede bolden. Som halvlegen skred frem kom Brabrand tættere på Vardes mål men ind ville bolden ikke. Da man efter 45 minutters spil gik til halvleg, var det med en følelse af, at denne kamp skulle vindes.

Anden halvleg var egentlig meget lig første halvleg. Brabrand var klart mest på bolden, og havde helt klart flest chancer, men endnu engang manglede kynismen, og nogle gange skulle man måske bare have fået afsluttet sit angreb i stedet for, at løbe bolden ind over stregen. Hårdt sagt havde Varde vel ikke et skud på mål, indenfor 25 meter, i de første 35 minutter af anden halvleg, men endnu engang skete det, som så ofte sker når man ikke selv får lukket kampen. Varde fik et frispark tæt på midterlinjen i den ene side af banen, og en høj blød bold sejler ind i midten af Brabrands målfelt. Efter en del luftkamp om bolden, dumper den heldigt ned foran en Varde spiller, der let skyder den i mål. 0-1 til gæsterne, et føringsmål, der fordelt på spil og chancer nok ikke var helt retfærdigt.

Brabrand forsøgte til sidst at lægge et højt tryk, ved bla. at kaste en forsvarspiller frem, men man fik ikke skabt de store afgørende chancer, derimod kom Varde i denne periode frem til kæmpe chancer, hvor de uden tvivl burde have lukket kampen. I dommerens tillægstid havde Malte Færge et godt spark efter hjørnespark, der desværre blev blokeret på stregen af en Varde spiller.

Skuffet cheftræner

- "Vi er noget skuffede over vores start og præstation generelt. Når vi gjorde som aftalt, havde vi fat i den lange ende af kampen og når vi fraveg vores gameplan og slog over på individuelle løsninger fik vi problemer. Vi må tilbage til basis og fokusere på en kamp ad gangen. Og arbejde hårdt som en enhed på banen. Så vil vi igen blive et stærkt hold", lød det fra cheftræner Tom Søjberg efter kampen.

Brabrand IF – Varde IF 0-1 (0-0)

0-1 Rasmus Harm ’80