Pointdeling med en ærgerlig smag i munden

Jubel efter Møberg scoring webDer var på forhånd lagt op til en overordentlig vigtig kamp for begge mandskaber, da Brabrand tog imod Fremad Amager på Engdalsvej søndag eftermiddag. Mens udeholdet betragtede kampen som den helt store finale, der med en sejr kunne sikre holdets videre eksistens i NordicBet LIGAen, havde hjemmeholdet også udset sig de tre point til ikke bare at ride videre på den bølge, holdet den sidste måneds tid har redet på, men til at hale ind på sine nærmeste konkurrenter og sikre vigtige point i kampen om deres videre overlevelse i rækken.

I den sidste ende endte det med pointdeling mellem de to hold. På papiret kan det virke ganske udramatisk, men det var det bestemt ikke. Fremad Amagers målmand, Nikolaj Dannevang måtte nemlig udgå i 2. halvleg med det, der lignede en brækket næse efter et sammenstød med en holdkammerat i eget målfelt. Inden da nåede han at udføre adskillige feberredninger på målstregen over for et angrebsivrigt Brabrand-mandskab. I en enkelt situation så mange nok endda bolden inde. Hvad der kunne være blevet til 2-0 til Brabrand endte i stedet med et tvivlsomt straffespark til udeholdet og dermed 1-1 som slutresultat. Begge hold kæmpede dog indædt i samtlige 90 minutter for at skaffe de tre vigtige point til tabellen.

Brabrands enlige mål blev scoret af Lasse Møberg efter blot 23 minutter. Møberg blev netop hentet til holdet i vinterpausen for at score mål. Med Brabrands nye dynamiske spillestil har det dog indtil videre været flere forskellige holdkammerater, der har formået at få bolden i modstandernes målnet. I dag blev det så endelig Møbergs tur, og han kunne sågar være blevet dobbelt målscorer, hvis dommeren ellers havde dømt bolden inde på et hovedstødsforsøg frem mod slutningen af 1. halvleg. Se selv på billedet nedenfor, om der var mål eller ej.

Brabrand gik til halvleg med en føring på 1-0, men måtte desværre udskifte netop målscorer Lasse Møberg samt forsvarsspiller Lukas Enevoldsen i halvlegen pga. skader. Udskiftningerne kostede lidt momentum, og kort inde i 2. halvleg var Brabrand-anfører Jesper Brinck involveret i en batalje med en modstander i eget målfelt. Det udløste et straffespark til Fremad Amager og et gult kort til Brinck, som dermed har karantæne i næste kamp. Amagers Jabar Shaza scorede på straffesparket, og resten af kampen kæmpede begge hold bravt for at få de tre point i stedet for et.

Brabrands Michael Zacho var oprindeligt udtaget til kampen, men var tvivlsom pga. sygdom. I den sidste ende turde cheftræner Tom Søjberg ikke tage nogen chancer, da der er kamp igen allerede på fredag. 17-årige Anton Søjberg fik derfor chancen fra start i stedet for Zacho og gjorde en ganske god figur, hvorfor han da også fik lov til at spille samtlige 90 minutter.

Inden dagens opgør havde Brabrand blot 7 point op til Nykøbing Falster på 10. pladsen. Nykøbing vandt dog deres opgør søndag mod HB Køge og rykkede dermed op på 8. pladsen i tabellen. Nærmeste konkurrent er derfor nu FC Roskilde, der tabte 1-0 til Skive og ligger 7 point foran Brabrand, inden NordicBet LIGAens næste spillerunde fløjtes i gang fredag kl. 18:00. Her møder Brabrand Esbjerg hjemme, mens Roskilde møder Vejle på udebane.