Brabrand tog point mod femte Top-6 hold

Mikkel Ørbech, Brabrand i aktion mod Vendsyssel (Foto: BS Sports & Media)Lørdag var Brabrand på besøg i Hjørring hos endnu et tophold i dette års NordicBet LIGA, der kandiderer til en plads i næste års Superliga. Og endnu engang lykkedes det et undertippet Brabrand-mandskab at spille en god fodboldkamp og endda vriste et point ud af et af rækkens solide mandskaber, der ellers har et væsentligt større budget og masser af spændende udenlandske kræfter på holdkortet.

Kampen startede ellers lidt underligt for Brabrand, der havde anfører Jesper Brinck tilbage i startopstillingen efter udstået karantæne mod Esbjerg. Den rutinerede forsvarskrumtap blev dog skidt tilpas lige inden kampstart og måtte udgå af truppen. Unge Thomas Viggers fik pladsen i stedet og kæmpede bravt, indtil han mærkværdigvis nok efter 58 min. også måtte udgå med følelsen af at være skidt tilpas. Ind kom i stedet Daniel Lundholm, der har været ude med en skade igennem længere tid og ikke havde spillet en kamp i NordicBet LIGAen siden slutningen af august.

Brabrand kom rigtig godt fra start mod Vendsyssel og havde en endog rigtig stor chance i starten af 1. halvleg, hvor Lasse Møberg kom i direkte duel med den unge målmand Nikolai Flø. Målmanden fik dog foden på bolden og afværgede skuddet. Efter 36 minutter blev det i stedet hjemmeholdet, der kom først på måltavlen ved den tidligere AGF-spiller Marcus ”Hulk” Solberg.

Møberg mod Vendsyssel webI pausen holdt både spillere og trænerstab dog fast i, at der altså var noget at komme efter her. Kort efter 2. halvlegs start blev det da også til en udligning – dog ikke efter mål af en Brabrand-spiller, men et selvmål af Vendsyssels Benjamin Lund. Ingen af holdene virkede dog tilfredse med det ene point, og der blev kæmpet intenst frem til dommerens slutfløjt, og særligt i de sidste minutter brændte det på i begge ender, hvor Brabrand-målmand, Can Dursun, i flere tilfælde kom ud i sine hele 193 cm for at afværge skudforsøgene fra Vendsyssel.

”Jeg har stor ros til spillerne – jeg er meget tilfreds med deres indsats. Det var bare synd, vi ikke fik et mål. De dækker godt op og spiller rigtig fint bold i perioder. Men i de afgørende momenter var den sidste aflevering lige lidt for lang eller for kort, men vi havde masser af muligheder – selv i overtiden,” lød det fra cheftræner Tom Søjberg efter kampen.

Kampen sluttede 1-1 mod rækkens nr. 3, og dermed har Brabrand her i foråret taget point fra fem ud af de seks øverste hold i dette års NordicBet LIGA (Vejle, Vendsyssel, Viborg, HB Køge og FC Fredericia). Lørdag d. 5. maj kl. 15:30 venter midterholdet Thisted på Brabrands ”rigtige” hjemmebane på Engdalsvej. Der resterer fire spillerunder af dette års NordicBet LIGA. Brabrand ligger fortsat på 11. pladsen - lige under nedrykningsstregen. Nu med 9 point op til 10. pladsen, der pt. besiddes af Fremad Amager.

Tekst og foto: Brit Sørensen Onwumelu / BS Sports & Media