Presse     Facebook     Søg

Brabrand vil drille fuldtidsprofferne

  • Skrevet af Brit Sørensen

650 Daniel Lundholm 070320 04Efter tre måneders kamptørke for Brabrand IFs 2. divisionshold springer truppen direkte ud i det, der ligner sæsonens højdepunkt, når det tidligere Superliga-hold FC Helsingør kommer på besøg på Brabrand Stadion onsdag aften i et forsøg på at vende skuden i slutspillet, hvor de første to kampe har givet nul point – i øvrigt som det eneste hold i oprykningsspillet – mens Brabrand skal forsøge at holde kadencen med to sejre efter to kampe – ligeledes som det eneste hold i oprykningsspillet.

En Brabrand-spiller, der har udsigt til en travl aften med bl.a. at holde styr på de to topscorere Nicolas Mortensen og Jeppe Kjær i forsvaret, er 25-årige Daniel Lundholm.

”Jeg glæder mig da rigtig meget til kampen i aften. Det er altid sjovt at prøve sig selv af mod sådan et fuldtids-setup, der virkelig har noget at spille for. De har haft et par uheldige kampe her i slutspillet, og det kan sagtens være, fordi de er blevet overraskede over, at de jyske hold spiller anderledes fodbold i 2. division i forhold til sjællænderne. Der er mere duel-spil og fysik. Det kan også være, de lige har mistet toppen af gejsten her efter corona-pausen – det er svært at sige. Vi vil i hvert fald gerne drille dem lidt i dag, og vores målsætning er – som altid – at vinde og vise dem vores sædvanlige Brabrand-dyder. Vi er ikke bange og går altid til stålet, så de skal nok få kamp til stregen,” lyder det roligt, men selvsikkert fra Daniel Lundholm.

Tilbage efter to år med skadesproblemer

Og det med at kæmpe og gå til stålet er noget, Lundholm kender en hel del til. Efter at have været en af nøglespillerne i Brabrands efterår 2017 i 1. division, løb han nemlig ind i en lyskenskade, der har betydet en lang pause fra fodbold, hvor han end ikke vidste, om han i det hele taget kunne spille igen. Lysten til og passionen for at spille fodbold er dog for stor til, at han bare kunne give op, så Lundholm har over længere tid arbejdet sig stille og roligt tilbage med en solid indsats på andetholdet og ligner nu en fast mand i Tom Søjbergs startopstilling.

”Det er rigtig dejligt at kunne bidrage igen og være med til at gøre en forskel. Jeg tager det, som det kommer lige nu, for jeg kan måske rende ind i problemer igen efter nogle kampe, men jeg har i hvert fald fundet ud af, at jeg ikke kan undvære fodbold. Det er bare et helt specielt miljø – ikke mindst stemningen i omklædningsrummet – så jeg bliver ved med at klø på og giver det, kroppen kan,” udtaler Lundholm.

Helsingør med kniven på struben

Trods FC Helsingørs startvanskeligheder i oprykningsspillet skal man endelig ikke tage fejl af aftenens modstander, der jo spillede i Superligaen for blot to år siden og stadig har både tidligere Superliga-spillere og endda en tidligere landsholdsspiller i truppen (Thomas ”TK” Kristensen). I grundspillet tabte de kun en enkelt kamp og har pt. efter 19 kampe en målscore på 56-17. På 2. divisions topscorerliste er FC Helsingør desuden repræsenteret med hele tre spillere: Nicolas Mortensen (19), Jeppe Kjær (15) og Anders Holst (9).

FC Helsingør gik ind i slutspillet med et komfortabelt forspring på seks point ned til Aarhus Fremad på andenpladsen. Efter de to første spillerunder er dette nu reduceret til blot to point. Fremad tager onsdag aften imod Brønshøj og vil uden tvivl kæmpe for endnu en sejr og tre vigtige point. Kan Brabrand formå at kæmpe sig til en sejr på Brabrand Stadion onsdag aften, kan det således skabe ekstra spænding i afgørelsen om, hvem der får den ene oprykningsplads i næste års 1. division.

Ifølge Helsingør Dagblads seneste analyse af FC Helsingørs oprykningsspil indtil videre har der både manglet gnist og overskydende energi, mens holdet i mange sekvenser har set ud til at være i vildrede, hvad angår opbygning af spillet. Gæsterne har dog en vigtig profil tilbage efter karantæne onsdag aften. Midtbanespiller Daniel Norouzi har kun misset tre af de fem kampe, hvor Helsingør har mistet point siden sæsonstarten. Måske han kan gøre forskellen for FC Helsingør onsdag aften, hvor det velkendte Brabrand-DNA (fight, tænding og sammenhold) skal forsøge at kaste grus i maskineriet for oprykningsfavoritterne.

Fri entré – medbring egen stol

Der arbejdes stadig med masser af corona-restriktioner til kampene i 2. division, og således gælder det stadig – ligesom ved lørdagens hjemmekamp – at ALLE tilskuere skal sidde ned under kampen. Brabrand IF stiller knap 100 pladser til rådighed, men vil man være sikker på at komme ind, skal man altså selv medbringe en klapstol el. lign. Der kan være max 450 tilskuere.

FOTO: OLE NIELSEN

Brabrand vil drille fuldtidsprofferne

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media