Presse     Facebook     Søg

Anfører forventer ild i fødderne mod HIK

 • Skrevet af Brit Sørensen

650 Michael Kªrgaard Pedersen 19101901De spillede en rigtig hård kamp mod topholdet FC Helsingør onsdag aften, og allerede lørdag kl. 13:00 er Brabrand-truppen i aktion igen i årets slutspil – denne gang mod Hellerup IK på Gentofte Idrætspark. Selvom der kun har været kort tid til restitution, og busturen er lang, glæder truppen sig til igen at spille om point efter at have indkasseret slutspillets første nederlag i onsdagens kamp.

”Vi glæder os til at komme ud og spille om point igen. Nu gjorde vi jo en god indsats mod Helsingør onsdag aften. Selvom det blev til et nederlag, gjorde vi god figur, så det er dejligt, at der er så kort tid til kamp igen,” udtaler Brabrand-anfører Michael Pedersen forud for lørdagens opgør.

Det er kun blevet til en enkelt gang træning oven på onsdagens hjemmenederlag mod Helsingør, der altså fik brudt Brabrand IFs sejrsstime i slutspillet, men alt i alt også var en positiv oplevelse for Brabrand.

Michael Pedersen topmotiveret til opgøret

”Vi spiller jo altid for at vinde, så vi var selvfølgelig skuffede over at tabe i onsdags. Men vi ved også, at kampbilledet kunne have været anderledes, hvis dommeren ikke havde fløjtet så hurtigt i den situation, hvor vi scorede og fik underkendt målet. Helsingør er selvfølgelig et rigtig godt hold, men i store dele af kampen spillede vi lige op, og så havde de lige 15-20 minutter, hvor de var rigtig gode, og man godt kunne se, at de har nogle spillere fra en højere hylde,” lyder det fra anføreren.

Michael Pedersen er en af de spillere, der har holdt sig allermest i gang under corona-pausen, og generelt har en eminent grundform, fordi han ganske enkelt elsker at træne. I onsdagens opgør måtte han dog desværre sidde ude med karantæne, så han kommer både med friske ben og ekstra motivation til Gentofte lørdag.

”Det er altid træls at sidde ude. Men det er klart, at når det er rækkens nummer et, som kommer med et fuldtids-setup, så er det ekstra træls ikke at få lov til at spille mod den type spillere. Det dirrede helt i benene, da gutterne løb på banen [i onsdags], så jeg er ekstra klar i morgen. Jeg har glædet mig til at spille igen, lige siden den sidste kamp, jeg spillede,” lyder det fra Brabrand-anføreren, der sidst tørnede ud for Brabrand mod Avarta sidste lørdag i nummer to af i alt seks kampe i oprykningsspillet, hvor han gjorde rigtig god figur, men altså også indkasserede et gult kort, der gav karantæne i den efterfølgende kamp.

Velkendt modstander

HIK ligger pt. på ottendepladsen i oprykningsspillet efter en sejr over Thisted, uafgjort mod Jammerbugt og nederlag til Middelfart. Brabrand ligger til gengæld på fjerdepladsen efter to sejre (BK Frem og Avarta) og et nederlag (FC Helsingør). Lørdagens modstander er ikke helt fremmed for Brabrand-mandskabet.

”Vi spillede jo også mod HIK sidste år i oprykningsspillet, hvor vi spillede meget lige op, men vi vandt kampen med et par mål, så vidt jeg husker. Så vi forventer en tæt kamp, men vi kommer selvfølgelig med alt, hvad vi har, og fuldt fokus og vil give os 120%,” lyder det motiveret fra Brabrand-anføreren.

Der bliver ild i fødderne

Ifølge den oprindelige kampplan (før corona) skulle sidste kamp i slutspillet have været spillet sidste weekend. En konsekvens af det forlængede program er bl.a. de usædvanligt høje temperaturer, som spillerne har skullet vænne sig til at spille i – og så endda oven på en lang corona-pause og en kort genopstart. Lørdag bliver udfordringen for spillernes bentøj tilføjet et ekstra element – kampen skal nemlig spilles på kunstgræs.

”Nu brugte vi lang tid i opstarten efter vinterpausen på at spille på kunstgræs, og så var vi glade for at komme på rigtigt græs, hvilket vi lige havde vænnet os til. Så det bliver lidt mærkeligt pludselig at spille på kunst igen. Samtidig bliver der jo rigtig varmt, måske helt op til 30 grader, og varmen har det med at komme op igennem sådan en kunstgræsbane, så der bliver nærmest ild i fødderne. Men det håber vi så, at vi er mere vant til end dem – i Brabrand arbejder vi jo meget med at være ”on fire”. Det er klart, at vi ville selvfølgelig helst spille på græs, men vi har også spillet nogle rigtig gode kampe på kunst,” udtaler Michael Pedersen.

Der er ingen tvivl om, at varmen er en stor udfordring for alle spillere – uanset niveau – i disse dage, så det er også særlig vigtigt for tiden at få den rette søvn, kost og væske i dagene op til kamp. Derudover kommer en lang bustur med afgang fra Brabrand kl. 7:45, da kampen allerede spilles kl. 13:00. Trods anderledes ydre omstændigheder med underlag, temperaturer mv. går Brabrand IF dog ikke anderledes ind til kampen.

”Vi sætter os ikke op på en anden måde. Vi regner med at spille, som vi altid gør – hvor vi kommer med 200 km/t fra start og frem med brystkassen og udgør et hold, der er fedt at være på, og hvor alle er der for hinanden. Det gælder om at vise, at vi vil det mere end dem,” lyder parolen fra Brabrand-anfører Michael Pedersen, der altså ser frem til at få ild i fødderne lørdag eftermiddag og håber på at have tre point med hjem i bussen til Århus.

Trup og links til LIVE-streaming

Bemærk venligst kamptidspunktet! Denne lørdag starter Brabrands kamp allerede kl. 13:00. Se endelig med LIVE på Ekstra Bladets hjemmeside HER – køb adgang HER.

I forhold til truppen mod FC Helsingør er anfører Michael Pedersen altså tilbage, ligesom topscorer Frederik Poulsen også er det – begge efter karantæne. Desuden er Jacob Linnet også med til kampen. Han sad over onsdagens kamp med en skade. Rami Ayman, som for første gang var med fra start mod Helsingør, sidder til gengæld over med en skade denne gang.

Brabrand IFs trup mod Hellerup IK:

 • Christoffer Kørschen
 • Mark Solis
 • Emil Nielsen
 • Thomas Viggers
 • Casper Lykke
 • Daniel Lundholm
 • Mike Kaljo
 • Jesper Henriksen
 • Henrik Borup
 • Malthe Boesen
 • Lasse Møberg
 • Anton Søjberg
 • Rasmus Hoelgaard
 • Kasper Andersen
 • Jacob Linnet
 • Michael Pedersen
 • Frederik Poulsen

FOTO: OLE NIELSEN

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media