Presse     Facebook     Søg

"Brabrand-bæstet" skal genfindes i Brønshøj

  • Skrevet af Brit Sørensen

650 Casper Lykke 040818 05Brabrand IF har tabt de to seneste kampe i dette års oprykningsspil til 1. division med sammenlagt 0-6. Og det er absolut ikke hverdagskost for mandskabet fra Århus Vest, der i sæsonen 2017-18 spillede i netop 1. division og endda var enormt tæt på at kunne fastholde sin eksistens i rækken. Onsdag aften får Brabrand-mandskabet dog en kærkommen chance til at rejse sig igen og i det mindste få afsluttet sæsonen med æren i behold, når den legendariske københavnerklub Brønshøj, også kendt som ”Hvepsene” grundet deres gul- og sortstribede trøjer, tager imod på Tingbjerg Ground kl. 19:00 i sæsonens andensidste spillerunde.

Brabrand startede ud som det mest formstærke hold

Det har i det hele taget været en usædvanlig sæson for Brabrand IF, der med et svingende efterår måtte se lokalrivalerne fra Aarhus Fremad overtage førstepladsen i puljen. Med strukturændringer i Superligaen, der påvirker strukturen i 1. division, der igen påvirker strukturen i 2. division, har det dog ligget fast helt fra starten af sæsonen, at der kun var én oprykningsplads at spille om i denne sæson. FC Helsingør, der siden de spillede i Superligaen i det store hele har bevaret sit professionelle setup med ambition om hurtig genoprykning, har naturligvis hele tiden været storfavorit til at tage den plads. Corona-pausen fik dog pludselig vendt op og ned på det hele, da Brabrand kom ud som det mest formstærke hold efter de to første kampe i slutspillet (som eneste hold med to sejre), mens FC Helsingør var det mest formsvage (som eneste hold med to nederlag).

FC Helsingør gik ind i slutspillet med et solidt forspring på seks point ned til Aarhus Fremad. Efter at have tabt til netop Aarhus Fremad i anden spillerunde var forspringet dog pludselig reduceret til to point. Så det var altså blevet alvor, da FC Helsingør gæstede Brabrand Stadion i tredje spillerunde, hvor Helsingør viste noget af sin vanlige form og styrke og sendte Brabrand-mandskabet i bad med et 0-2 nederlag. Blot få dage senere ventede så Hellerup IK på kunstgræs i Gentofte, hvor der tilmed var omkring 30 grader. Det blev til endnu en skidt oplevelse for en allerede på daværende tidspunkt mørbanket spillertrup, der måtte indkassere endnu et nederlag på 0-4.

”Brabrand-bæstet” skal genfindes

Med to kampe tilbage i dette års meget komprimerede oprykningsspil (grundet corona-pausen) ligger Brabrand IF inden aftenens kamp på en delt fjerdeplads med to sejre og to nederlag. Der er seks point på spil i de sidste to kampe og blot to point op til tredjepladsen, så den kan stadig nås, hvis Brabrand for alvor vil have genoprejsning, inden spillerne går på sommerferie.

Det er som sagt uvant hård kost for klubben at indkassere to (så graverende) nederlag i træk, så der burde være lagt op til en rigtig god kamp, når Brabrand IF i aften ikke kæmper for oprykning, som de plejer – men kæmper for ganske enkelt at slutte af med æren i behold. De sædvanlige Brabrand-dyder som kampgejst, tænding og sammenhold kommer således i høj grad i spil, når truppen i Brønshøj skal genfinde sine sædvanlige takter, der før har givet holdet tilnavnet ”Brabrand-bæstet”.

Der er kick-off på Tingbjerg Ground til kampen mellem Brønshøj og Brabrand kl. 19:00. Kampen vises LIVE på Ekstra Bladets hjemmeside. Har du ikke allerede abonnement, tilbydes der lige nu et gratis prøveabonnement.

N.B. Lørdag d. 4. juli kl. 14:00 spilles sæsonens allersidste kamp, når Vanløse gæster Brabrand Stadion.

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media