Presse     Facebook     Søg

Svær kamp i vente mod topsulten oprykningskandidat

Tougaard fra siden 650

2. divisionsholdet fra Brabrand er inde i et svært program for tiden. Sidste lørdag tog BIF første stik mod det daværende tophold, AB Gladsaxe, i en super underholdende kamp på Brabrand Stadions kunstgræsanlæg, der endte 4-4 og dermed sikrede et enkelt point mod de ubesejrede sjællændere, der efterfølgende rykkede ned på andenpladsen i tabellen efterfulgt af Middelfart Boldklub. Og netop Middelfart er modstanderen i denne lørdags kamp, der spilles på Middelfart Stadion.

De to hold mødtes i en af sommerens træningskampe, hvor Middelfart tog en kneben 1-0 sejr, så cheftræner Tom Søjberg ved udmærket godt, at der venter en rigtig svær kamp for Brabrand.

”Vi spillede jo en træningskamp mod Middelfart her i sommer, hvor de fik virkelig godt fat i os og nærmest spillede os helt rundt i 2. halvleg. Hvis det lykkes for dem på samme måde i morgen (lørdag), bliver det virkelig svært,” udtaler Søjberg forud for opgøret.

Stærke profiler skal sikre oprykning til 1. division

I tidligere kampe har Brabrand dog oftest trukket det længste strå, og set over de seneste 10 officielle opgør mellem de to klubber, er det kun blevet til tre sejre til Middelfart. Senest blev det til en 3-2 sejr til Brabrand, da de to klubber mødtes i forårets oprykningsspil. Middelfart har dog oprustet gevaldigt på det seneste som del af en målrettet strategi om at spille sig i 1. division. Holdets profiler kommer således med masser af erfaring fra både Superliga og 1. division og tæller bl.a. Nikolaj Hagelskjær (tidl. Esbjerg fB), Kim Elgaard (tidl. anfører for Vejle Boldklub), Peter Kristensen (tidl. Vejle) samt holdets topscorer Casper Johansen (tidl. AC Horsens), der indtil videre har scoret syv mål i otte kampe.

”Altså hvis vi tager de fire nævnte profiler ud af ligningen, så har vi to meget lige hold – både Brabrand og Middelfart har spillere, der dækker godt op og arbejder godt for hinanden. Middelfart har så bare nogle af de her spillere med X Faktor, som klubben så også betaler for. Nu tabte de sidste weekend (2-0 til Aarhus Fremad) og tabte også i Sydbank Pokalen (1-0 til Skive). Som jeg ser det, ofrede de pokalturneringen for at kunne fokusere fuldt ud på oprykning til 1. division. De betaler for at have profilerne, så der er ikke råd til screw ups – jeg forventer, vi kommer til at stå over for et topsultent og aggressivt hold,” lyder vurderingen fra Tom Søjberg, der også har en tydelig idé om, hvad der skal til for at få point med hjem fra Middelfart lørdag eftermiddag.

”Vi må se, hvordan kampen udvikler sig, og hvilke spillere de lige får klar osv. Vi skal forsøge at komme tæt nok på og lave presspil, der hænger sammen – så kan vi lave point. Klubben betaler store lønninger for profilerne, men vi kan stadig være med. Det fik vi også vist sidste weekend, hvor vi gjorde et godt comeback mod AB. Det har givet lidt vinger i truppen, og spillerne tror lidt ekstra på nogle ting nu.”

Middelfart har en giftig offensiv

Uanset hvad, kan Brabrand-forsvaret forvente sig en travl dag på kontoret. Middelfarts offensiv-spiller Peter Kristensen er nemlig en rigtig svær herre at holde styr på i spillet foran mål, hvor han mest af alt minder om en sydlandsk spiller med sin tekniske snilde, finurlighed og fart i benene, mens det tidligere AC Horsens-talent Casper Johansen må betegnes som en af de absolut mest træfsikre spillere i 2. division - hvilket hans andenplads på topscorerlisten da også tydeligt bekræfter.

Brabrands trup til kampen:

 • 1. Søren Vedsted
  2. Tobias Olesen
  3. Thomas Viggers
  4. Daniel Lundholm
  5. Simon Vesterbæk
  6. Lasse Tougaard
  7. Anton Søjberg
  9. Pall Helgason
  10. Mike Kaljo
  11. Frederik Poulsen
  12. Michael Pedersen
  14. Lasse Møberg
  16. Kasper Andersen
  17. Casper Lykke
  20. Malthe Boesen
  23. Malte Færge
  30. Mark Solis

Kampen fløjtes i gang kl. 14:00 og spilles på Middelfart Stadion. Kampen vises LIVE via Ekstra Bladet +.

 brabrandif 34 original

Tekst: Brit Sørensen / Foto: Ole Nielsen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media