Brabrand trækker atter længste strå mod Aarhus Fremad

Malthe Boesen 060819 01 650

Brabrand og Aarhus Fremad mødtes for anden gang på 11 dage lørdag eftermiddag på Brabrand Stadion. Og det blev helt som ventet - og ligesom sidst de to hold mødtes (i Sydbank Pokalen) - med en et-målssejr til de blå fra Brabrand IF efter en tæt kamp med masser af fight og store chancer i begge ender.

Begge trænere havde på forhånd meldt ud, at det ville blive en tæt affære, hvor intet kunne overraske, og marginalerne ville blive afgørende. Og det var lige præcis sådan, kampen kom til at forløbe. Brabrand kom godt fra start og kom til masser af chancer, der dog manglede den sidste skarphed i for alvor at blive farlige. Aarhus Fremad havde til tider spilovertaget og kom da også til flere store chancer, der endte på stolpen eller overliggeren – bl.a. lige inden slutningen af 1. halvleg.

Malthe Boesen rykker ind på topscorerlisten

Begge hold gik dog til pause uden scoringer, og 2. halvleg blev ligeledes en tæt affære med skiftende spilovertag og chancer. Vi skulle helt hen i det 85. minut, før måltavlen endelig blev aktiveret, da Brabrand efter lidt klumpspil foran Fremad-målet til sidst fik sat de rette pasninger sammen til en helt fri Malthe Boesen, der kunne sende bolden i mål til slutresultatet 1-0. Det var en hårdtarbejdende Malthe Boesen, der endte som matchvinder i dag og ganske forståeligt var tilfreds umiddelbart efter sidste kampfløjt.

Jeg har det fantastisk [lige nu]. Det er dobbelt så fedt at score i sådan nogle kampe her i forhold til alle de andre, og så er det selvfølgelig altid fedt at score som angriber,” lød det fra Malthe Boesen efter kampen, der med dagens mål rykkede ind på topscorerlisten med to mål i tre kampe.

Dedikationen gør forskellen

Aarhus Fremads spillere og medrejsende fans var – ganske forståeligt – rigtig skuffede over resultatet af kampen, og lokalrivalerne fra det nordlige Aarhus leverede da også en ganske solid indsats, hvilket dagens matchvinder ikke lægger skjul på.

”Vi får ikke spillet lige så meget, som vi gerne vil, men folk arbejder bare sindssygt hårdt, og det er hele vejen rundt – også dem der kommer ind fra bænken. Om det er fortjent eller ej [at vi vinder], det ved jeg ikke, men jeg synes i hvert fald, med den arbejdsindsats vi lægger i det, så synes jeg, det er fortjent, at vi vinder.”

Det er altså anden kamp i træk, hvor Brabrand spiller lige op med Aarhus Fremad og til sidst trækker det længste strå og går fra banen med sejren. Hvad der gør udslaget for Brabrand giver Boesen et bud på:

”Jeg tror bare, det er den dedikation, der ligger i den måde, vi spiller på. Folk – uanset om man er angriber eller midterforsvarer – så forsvarer man bare og gør alt, for at de andre ikke kommer til at score. Så ved vi bare, at vi skal bruge nogle chancer oppe foran, og så vinder vi kampene.”

Se hele interviewet med dagens målhelt, Malthe Boesen, og se målet HER.

Stadig ubesejret og i aktion igen onsdag

Efter dagens sejr er Brabrand IF altså stadig ubesejret og ligger på 1. pladsen i 2. division Vest med makspoint efter de tre første kampe.

Allerede på onsdag spilles næste kamp, hvor Vejgaard venter på udebane kl. 18:30, inden Brabrand atter spiller hjemme lørdag – denne gang mod nedrykkerne fra NordicBet LIGAen, Thisted FC, der har haft en noget svær start på sæsonen i 2. division med to nederlag i to kampe.

Se øvrige resultater, stilling, topscorerliste m.m. HER.

Tekst: Brit Sørensen / Foto: Ole Nielsen