Brabrand ude af pokalen

Brabrand spillede hertil aften DBU Pokalopgør mod Bet25-ligaholdet FC Fredericia og tabte desværre 1-2.

Brabrand skulle tidligt tirsdag aften forsøge at levere en pokaloverraskelse mod 1. Divisionsmandskabet FC Fredericia. Brabrand havde i forhold til lørdagens opgør mod Kolding IF i KanalSport Divisionen foretaget hele 7 ændringer, idet det kun var målmand Mathias Rosenørn, Mads Rosenberg, Jakob Methias Vase Jensen og Mikkel Buur Simonsen, som var gengangere fra weekendens kamp.

De første 5. minutter skulle Brabrandmandskabet lige finde sig til rette, og FC Fredericia havde få optakter til små muligheder, men derefter stod der Brabrand IF på resten af halvlegen. Det bølgede med angreb ned mod Jakob Køhler i Fredericia målet. Brabrand var livsfarlige på dødbolde trods størrelsesforskel i Fredericias favør. Et hjørnespark blev sendt ind af en stærkt spillende Mike Kaljo, som var ved at sejle direkte i kassen, hvis ikke det var for en redning af en FC Fredericia spiller på stregen. Kort efter drev Anders "Kolbøtte" Holvad gæk med Fredericia forsvaret og med en kæk afslutning fik han sendt bolden på stolpen via Køhlers fingerspidser. Simon Riis havde også en dygtig afslutning i 1. halvleg, og som alle tænkte, at det var spørgsmål om tid før et Brabrand føringsmål løb tiden ud, og det forblev målløst ved pauseteen. I 1. halvleg kunne der således kun noteres 1 afslutning indenfor rammen af FC Fredericia.

Til 2. halvlegs start pressede FC Fredericia længere op, men Brabrand havde stadig idéerne til at lirke presset op. Efter 54. minutter fik Brabrand en ordentlig mavepuster, da purunge Mathias Jacobsen røg til baglinjen og serverede bolden for Marco Hansen, der via et hovedstød udplacerede Mathias Rosenørn. 0-1 til Fredericia. Fredericia var efter pausen kommet bedre med, men over hele kampen var udeholdets føringsmål dog lidt ufortjent.

Brabrand fandt dog rytmen igen og efter 75. minutter slap Anders "Kolbøtte" Holvad igennem efter flot spil af Brabrand, og chippede flot bolden over Fredericia-keeperen, og så var der balance i regnskabet. Brabrand forsøgte at skabe overraskelsen, men efter 84. minutter får Steven Somers en friløber og han svigtede ikke. 1-2 til Fredericia, og nu var det opad bakke for Brabrand. Brabrand fik dog i dommerens overtid en mulighed for at udligne, men Kristoffer Ibsens forsøg blev flot afværget af Jakob Køhler. Dermed endte det med et bittert nederlag i en kamp, der let kunne have fået et andet udslag. På dagen var der kynisme til forskel, og dermed er FC Fredericia videre til 3. runde af DBU Pokalen.

Brabranddrengene har stor ære af kampen. Bagkæden gjorde det glimrende med fine opspil, og fik i størstedelen af kampen afværget FC Fredericia. Midtbanen ydede en stor arbejdsindsats, mens angrebet tilmed leverede stor offensiv kreativitet. I dag manglede vi bare at scorer på vores mange optræk til mål.

Brabrands opstilling: Mathias Rosenørn - Jacob Linnet, Mads Rosenberg (65. min. Lukas Enevoldsen), Daniel Lundholm, Rasmus Cramer - Simon Riis, Jakob Methias Vase Jensen (46. min. Orhun Özturk), Christopher Geertsen (82. min. Kristoffer Ibsen), Mike Kaljo - Mikkel Buur Simonsen - Anders "Kolbøtte" Holvad